Přejít na obsah

VAG com ke stažení (409.1)

Wolfsburg

Doporučené příspěvky

• 1 year later...
  • 9 months later...
  • 11 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Odesláno

Stáhnout VAG 4.09 zde + je třeba mít tento VAG kabel pro připojení

Kabel je osazen speciálně pro rychlou a bezchybnou komunikaci a disponuje dvěma K-linkami, takže s ním lze diagnostikovat i modernější vozy jako jsou např. některé verze vozů Audi, které vyžadují dvě K-linky pro obsluhu všech řídících jednotek ve vozidle.
Odpovídá normě ISO 9141-2 a 14230. Díky tomuto zapojení lze kabel používat se software VAG-COM až do verze 4.09 jakož i hardwarově náročnými programy pro nastavování tachometrů, airbagů a imobilizérů. Nejedná se o provedení s tzv. optokoplery!.

Výrobek je velmi precizní, konektory jsou lité a přesně pasují, kabel je velmi odolný. Jedná se o špičkový tovární výrobek pro profesionální použití, nejde tedy o žádnou "domácí" výrobu!

Vhodné pro vozidla:

• VW/Audi/Škoda/Seat od cca. roku 1995
  • nové vozy se dvěma K-linkami (např. novější Audi)
  • pro pro užitkové vozy VW LT je nutná redukce VW - LT 14-PIN
  • většinu evropských a asijských vozů s podporou OBDII nebo EOBD
  • Elektronika:

Osazeno pro rychlou komunikaci, která je vyžadována některými programy a řídícími jednotkami.
    připojení k počítači pomocí USB.
    Funguje s programem VAG-COM až do v. 4.09 (nejedná se o provedení s tzv. optokoplery!) jakož i hardwarově náročnými programy pro nastavování tachometrů, airbagů a imobilizérů.
    Adaptér není osazen čipem ELM.

Ostatní parametry:

Pozor, v programu VAG-COM je třeba použít nastavení pro COM port, který se po připojení kabelu k počítači virtuálně vytvoří.

Vhodný software:

Pro vozy VW/Audi/Škoda/Seat:

• VAG-COM by RossTech - verze 0.81 až 4.09
    • VDS pro DOS
    • VDS Pro
    • Audi-VW Tool by BaumTools
    • IVScan
    • VAG by A.Kruk
    • DIAGRA

a dále mnoho programů pro reset crach-dat airbagů, nastavení tachometrů, hledání kódu imobilizéru, jako jsou např.:

• VAG DashTool by Gopel
    • Bosch AirbagTool
    • VAG EEProm Programmer
    • C66 (Alfa) VDO Diagnostic pro DOS
    • C86 (Alfa) VDO Diagnostic pro DOS
    • Immoreader

SW pro ostatní OBDII komp. vozy:

• OBD Tool by BaumTools
    • Vehicle Explorer
    • ScanTool (freediag.org)

Ostatní značky

• Renault DDT2000
    • Subaru Free SSM
    • 2 weeks later...
    • 1 month later...
    • 1 month later...
    • 1 month later...
    • 4 weeks later...
    Odesláno
    V 17. 5. 2024 at 8:33, Vladko napsal:

na novejsich verzic WINDOWS vam  to asi nepofrci, ja to nainstaloval na WIN Vista a frci, novejsi windows to maji osefovane

A funguje to v pohodě? Plánuju retrofit tempomatu na Golfa 4, chtěl bych to přes tohle aktivovat..

Odesláno
    V 8. 6. 2024 at 17:06, taymisty napsal:

A funguje to v pohodě? Plánuju retrofit tempomatu na Golfa 4, chtěl bych to přes tohle aktivovat..

Edit:
    Pokud by to někdo zkoušel, silně doporučuju nestahovat VAG-COM 409.1, ale VAG-COM 304. Ten modrý kabel, co je tu linkovaný funguje jen s tím 304. Navíc se musí nainstalovat drivery pro CH340C. Funguje mi to teď ve virtualboxu přes WinXP a funguje to krásně. Nevím, jestli to funguje aji na jiných OS, s W7 byly nějaké problémy, ale 304 jsem tam nezkoušel..

• 2 months later...
    Odesláno
    V 17. 5. 2024 at 8:33, Vladko napsal:

na novejsich verzic WINDOWS vam  to asi nepofrci, ja to nainstaloval na WIN Vista a frci, novejsi windows to maji osefovane

Aha  win 10  mi  to  blokuje  sakra  ? ,  ale  diky .

• 2 months later...
    Odesláno

Hravě jsem nainstaloval na WIN 11 přes účet Správce/Administrátora. Po instalaci jde spustit jen z účtu Správce/Administrátora - aby to šlo spustit i pod jiným přihlášeným účtem je třeba dát spouštěcí program ke sdílení dalším uživatelům. Pozor - zajímavá věc: v US verzi se v Nastaveních/Options objeví i port USB, v české verzi port USB chybí a žádný moderní notebook už COM porty neumí. Jedině snad nějakým obejitím/simulací portu ale to jsem nezkoušel. Program jsem zatím nepoužil, objednám si kabel a pak se zkusím k autu připojit.

image.png.51809ba2fea79e07006a9e62263dff94.png

image.png.ee7bea4d2f74fb6f1a42189a85fecd8c.png

• 1 month later...
    Odesláno
    V 29. 3. 2024 at 12:49, kindo napsal:

Win to zablokuje 

Treba ho inštalovať cez 7zip , cez ten to ide . mám vo Win11 24H2 , teraz len kliknúť na release409.1s.exe . A nechať predvolenú cestu .  Install.jpg.8c81428d70c203b542d8b0b77ced440e.jpg

V 8. 9. 2024 at 12:10, Papolo napsal:

Aha  win 10  mi  to  blokuje  sakra  ? ,  ale  diky .

Pozri popis , príspevok ViliamHal 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se