Milan Odesláno Duben 1, 2020 Nahlásit Odesláno Duben 1, 2020 Ahoj, mám VW Polo 6R 1.6 TDI (pátá generace) a nemá to budík na teplotu vody ani kontrolku. Jak poznám, když je auto teplé? Díky.
Thomas Odesláno Duben 1, 2020 Nahlásit Odesláno Duben 1, 2020 Tyhle starší vozy mají modrou kontrolku teploměru, která svítí dokud se teplota vody nezvýší cca na 70 stupňů Celsia.
Lancelot Odesláno Duben 4, 2020 Nahlásit Odesláno Duben 4, 2020 Tak tak, každopádně i když kontrolka zhasne není motor zcela ohřátý. Podstatná je spíš teplota oleje. Rychlost zahřívání bude záležet na venkovní teplotě a zatížení motoru. Např. při 0°C venku bude trvat minimálně 5km jízdy ve střední zátěži, než se olej ohřeje aspoň na 50°C. Docela nechápu, že v rámci šetření byly budíky teploty vody u základních výbav odstraněny. Teplota oleje v těch budících taky není, co? 1
PetrKs Odesláno Červen 11, 2025 Nahlásit Odesláno Červen 11, 2025 Hezký Den Tak to jedna z drobností co mě mírně řečeno dohřála, jedna z mála možností, jak alespoň odhadnout co se s motorem děje. Hledání možností, jak se s tím vypořádat, kromě stránek s tuningovými záležitostmi se sice elegantními teploměry ve zvlášť skořápkách, jsem došel až k čínskému zařízení, které emuluje PC kontrolu výstupu,chyb,ale také senzorů pro teplotu vody,otáčky motoru a napětí alternátoru..Výstup bohužel z nějakého důvodu neodpovídá přesně teplotě, ale alespoň jako orientační by měl stačit a to i vzhledem k tomu,že jediné co zjistím je rudá kontrolka, když je už pozdě... Přístroje s teplotou mají tuším až Gti a to benzinové verze.Kdyby bylo elegantnější řešení rád se o něm dozvím..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se