Přejít na obsah

Zápis do velkého technického průkazu (tlumiče, pružiny, výfuk)

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,

mám dotaz ohledně zápisu do velkého technického průkazu. Když mám kompletní sportovní podvozek (tlumiče, pružiny) a nerezový výfuk u kterých mám papíry TÜV homologace.

Je to pak nějaký problém se zápisem do VTP? Případně co je třeba a jaké máte zkušenosti?

Odesláno

Řeknu to zkráceně. TUV v ČR neuznávají. Musíš na Dekru do Prahy, kde po tom strašně polezou a dáš za to hromadu peněz.

Běž se zeptat na dopravní úřad co požadují pro zápis a jednej s jedním úřadem a ideálně s jedním a tím samým člověkem. U nás v ČR to prostě na každým úřadě funguje trošku jinak a každý si dělá co chce...

Někde stačí jenom originál TUV, někde úředně přeložená kopie TUV, někde požadují potvrzení technika typu "K", někde tě pošlou na zkušebnu a někde to prostě nejde nijak

Odesláno

Na Slovensku je to zase inak u nás TÜV preložiť,zobrať originál+ preklad,osvedčenie o evidencii časť I,a časť II, Obvodný úrad dopravy  zápis do osvedčenia o evidencii časť II,cca do 10eur vydajú čistopis  osvedčenia o evidencii časť II ,potom dopravný inšpektorát 6 alebo 12 eur podla toho či vedia urobiť zmenu v osvedčení o evidencii časť I.

• Díky! 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se
  • Vytvořit...