Mirek Odesláno Únor 29, 2020 Nahlásit Odesláno Únor 29, 2020 Ahoj. Přistál mi v dílně Sharan 2005 1.9 tdi 85 kw. Problem je ve vypínání spojky, pedal bere celkem dost dole, odvzdušněná, bez bublin. (Komplet nova i s dvouhmotou, najeto cca 30 km ze servisu kde to dělali, problém bl už údajně před tím). A teď to nejdůležitější - pokud pedal trosku přimáčknu tak mi chodí cca 3 cm nahoru a dolu v závislosti na pouštění nebo přidáni plynu. Když dojíždím do křižovatky, brzdím motorem tak pedal spojky zabere až v pulce a nejde zařadit dokud nešlápnu znovu. Řešil jste to někdo? Volná hnací hřídel v převodovce?
Wolfsburg Odesláno Únor 29, 2020 Nahlásit Odesláno Únor 29, 2020 Ano, hřídel. Nechal bych sundat a opravit celou převodovku. Zkontroluj axiální vůli kliky. Dle mého názoru ( nemám patent na rozum) je převodovka pevně spojená s motorem a vypínací váleček je , resp. není na hřídeli spojky ale na čele převodovky. Jediné vysvětlení tedy je, že setrvák se spojkou při přidání plynu putuje dopředu a po ubrání dozadu a na tento jev stačí vůle jeden milimetr.Hnací hřídel převodovky na to nemá vliv protože jestli se hne dopředu nebo dozadu tak vůle mezi vypínacím ložiskem a přítlačákem musí být stejná a ev. pohyb se vyrovná na drážkách hřídele. Pokud tedy není třeba prasklý obal skříně (což asi nebude), tak to vypadá na tu vůli kliky. Zajímavá závada a dej vědět co to bylo. Hodně zdaru a ať se daří.
Václav Kubinec Odesláno Únor 7, 2025 Nahlásit Odesláno Únor 7, 2025 Měl jsem to taky a po krátké době odešla spojka
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se